Wissel A1 bekert verder naar zege op CSV ‘28

Deze zaterdag was het niet zo druk met voetballertjes op het sportpark. Want officieel is voor de jeugd de voorjaarscompetitie nog niet van start gegaan. Die begint voor de meeste jeugdelftallen van onze club op 11 februari. Maar vandaag stond er wel een heuse bekerwedstrijd op de planning voor onze JO19-1, voor de meesten beter bekend als de A1 van Wissel. Zij mochten het vandaag opnemen tegen de leeftijdsgenoten van CSV ’28 (JO19-2d). In deze kwartfinale speelde de mannen onder leiding van trainer Michel Jonker voor een plekje in de halve finale.

Om precies 12:00 uur was het de eer aan scheidsrechter Niek Sleyster om te fluiten voor het begin van de wedstrijd. De eerste helft was voor de mannen van de A1 niet één waar lang over nagepraat zal worden. Waar er in een te laag tempo werd gevoetbald, en weinig grote kansen werden afgedwongen. Het publiek werd niet echt verwend vanmiddag in Wissel.

                                                     

In de 17de minuut was het dan wel de ploeg uit Zwolle die de score opende. Zonder dat Wissel grote kansen weg gaf, keken zij wel tegen een achterstand aan. Dat was dan ook een teken voor de ploeg om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Wissel was ongelukkig in de afrondin en het duurde dan ook tot de 30ste minuut dat de gelijkmaker in het net lag. Vanaf de rand van de zestien was het David Draaijer die met een droge knal rechts onderin de hoek de keeper wist te passeren. Lang kon er niet genoten worden van de gelijkmaker. Want nog in dezelfde minuut werd het al weer 1-2 voor de bezoekers. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de aftrap van de tweede helft waren de plannen van Wissel duidelijk zichtbaar. Er moest gescoord worden. Er werd dan ook veelvuldig de aanval gezocht. Er werden vele kansen gecreëerd, maar ook veel van deze kansen werden niet verzilverd. Achterin werd weinig tot niks weggeven. En het was dan ook bovenal Wissel wat de klok sloeg. Het duurde tot aan de 65ste minuut, want toen werd het eindelijk verdient 3-2 voor de A1 van Wissel. Het was David Draaijer die op kwam over rechts, hij wist Jan Willem Lagerweij één op één met de keeper te zetten. Oog in oog met de keeper faalde Lagerweij niet, en zette zijn ploeg op voorsprong. Daarna bleven ze de aanval zoeken. Ook deze keer was het Lagerweij met het grootste gevaar, maar met een schot uit de tweede lijn trof hij het houtwerk. Vijf minuten voor het bereiken van het eindsignaal was het Michael Schakelaar met een afstandsschot, maar deze werd gepareerd door de keeper en kwam Barry Rorije een teen lengte tekort voor de rebound.

De 3-2 bleek uiteindelijk ook de einduitslag te worden. Met dit resultaat bekeren de mannen van de A1 dus een ronde verder. Zij zullen uitkomen in de halve finale, onbekend is nog tegen wie zij het zullen opnemen.

                                                     

SV Wissel JO19-1  –  CSV ‘28 3-2

Scoreverloop:
17’ 0-1 CSV ’28
30’ 1-1 David Draaijer
30’ 1-2 CSV ’28
51’ 2-2 Thom Wiegman
65’ 3-2 Jan Willem Lagerweij