Veel Gestelde Vragen - Alle FAQs

Selecteer uw categorie

Doorzoek FAQ
Bekijk alle veel gestelde vragen
Dat is afhankelijk van welke wedstrijdmaterialen er bij het team zelf beschikbaar zijn. Je kan daarvoor contact opnemen met de leider(s) van het team of de jeugdcoördinator. Als er eigen wedstrijdkleding moet worden aangeschaft (bijv. kousen) dan moet dat volgens "eenheid van tenue". De leider van het team kan je daarover meer vertellen.

Trainingskleding wordt zelf aangeschaft tenzij aan het team ook trainingskleding beschikbaar is gesteld. Als deze zelf wordt aangeschaft dan heb je vrije keuze in de aanschaf daarvan.

Aanschaf van wedstrijd-, trainingskleding en tassen kan ook via onze eigen webshop.

Je kan daarvoor contact opnemen met de Kleding- en Materialencommissie. De gegevens van de commissie-leden staan vermeld op de kleding en materialen pagina van de site. Je kan ook een mail sturen aan kledingenmaterialen@svwissel.nl.
Dat kan via het invullen van een aanmeldformulier (2 varianten: jeugd en senioren) dat ligt bij de koffiebar in de kantine. Of je vult het PDF-aanmeldformulier in. Die kan je vinden op de pagina van de Ledenadministratie op de site
De contributiebedragen zijn te vinden onderaan op de pagina van de Ledenadministratie van www.svwissel.nl. Kinderen tot 10 jaar zijn vrijgesteld van contributie.
Wijzigingen in uw persoonlijke gegevens kan je schriftelijk doorgeven aan de ledenadministratie via de groene brievenbus in de kantine of door een e-mail te sturen aan: ledenadministratie@svwissel.nl.
Dit geef je door aan de leider(s) van het team en de Ledenadministatie. Dit laatste kan via de brievenbus van de Ledenadministratie of een e-mail te sturen aan: ledenadministratie@svwissel.nl. Vergeet niet na je laatste training/wedstrijd de materialen van de club die je evt. hebt gekregen, weer in te leveren. Voor vertrek naar een andere club moeten ook aan alle contributieverplichtingen zijn voldaan.
Je kan daarvoor rechtstreeks contact opnemen met de Kleding- en Materialencommissie. De contact-informatie is te vinden op de kleding en materialen pagina van www.svwissel.nl. Je kan ook een mail sturen aan kledingenmaterialen@svwissel.nl.
Informatie over trainingsdagen en -tijden bij de jeugd is te vinden op de jeugdpagina van de site.
Dat wordt door de leider(s) van het team bepaald. Het minimum is 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd. De leiders communiceren de informatie meestal in de week voorafgaand aan de wedstrijd via de groepsapp van het team of via mail. Informatie over aanvangstijden van wedstrijden kan je vinden in het wedstrijdoverzicht op de homepage van onze site www.svwissel.nl of via de Voetbal.nl app welke verkrijgbaar is via de app-Store (Android en IOS). In de Voetbal.nl app is het mogelijk om (via in-app aankopen) wedstrijden van je team automatisch toe te voegen aan je eigen agenda. Zo ben je altijd op de hoogte van de meest actuele wedstrijdinformatie.
Algemene informatie over afgelasting is te vinden op de pagina Afgelastingen op onze site: www.svwissel.nl/afgelasting.  Afgelasting van thuis-wedstrijden bij de jeugd worden ook altijd bovenaan de homepage bij de nieuwsberichten op de site gezet en via de groepsapp van de teams gecommuniceerd. Afgelasting van uit-wedstrijden worden meestal via de groeps-app van het team bekend gemaakt.
Bij de jeugd gaan de trainingen en competitiewedstrijden door tot vlak voor de kerstvakantie. Daarna is er kleine winterstop voor de trainingen van ongeveer 2 á 3 weken. De competitiewedstrijden worden door de KNVB meestal weer ingepland vanaf begin februari. In de winterperiode (vanaf december t/m februari) proberen we de Peutergroep, de Mini's en soms ook de F-teams in de zaal te laten trainen. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid van de zalen in de regio.
In principe wordt er door de jeugd altijd doorgetraind in de vakanties, uitgezonderd de Kerstvakantie. Wedstrijddagen worden door de KNVB over het algemeen ook in vakantieperioden ingepland, uitgezonderd de winterstopperiode (start Kerstvakantie t/m begin februari). Bij de jeugd start het voetbalseizoen op de 1e schooldag (van de basisscholen) na de zomervakantie. Het seizoen eindigt met de zomerstop ongeveer begin/midden juni als de laatste toernooien gespeeld zijn.
We nodigen je van harte uit om een vriend of vriendin mee te nemen naar de training mits het wel met de intentie is om te gaan voetballen bij de club. Bij de jeugd mag je ruim de tijd nemen om te beslissen of je blijft voetballen. Eenieder heeft daarin een vrije keuze. Kinderen tot 10 jaar zijn overigens vrijgesteld van contributie.
Graag! Betrokkenheid van ouders stellen wij zeer op prijs. We vragen je wel om op gepaste afstand van het trainingsveld te blijven en niet het veld in te lopen als uw kind verdrietig is. Het is aan de trainer(s) om hier op passende wijze mee om te gaan.
De site wordt zoveel mogelijk bijgewerkt, mits er nieuws is. Urgente berichten over bijvoorbeeld afgelastingen worden direct op de site gezet.
Er is technisch beheer dat nodig is om de site te laten draaien en uit te breiden met nieuwe dingen (functionaliteit). En er is de internetredactie die nieuwe berichten en foto's plaatst.
Stuur een e-mail met het bericht naar redactie@svwissel.nl. De redactie zorgt ervoor dat het bericht, mits het nieuwswaarde heeft, wordt geplaatst.
Welke berichten er op de site komen bepaalt de redactie.
Je kan daarvoor contact opnemen met de Sponsorcommissie. De contact-informatie is te vinden op de sponsoring pagina van de site. Je kan ook een mail sturen aan sponsoring@svwissel.nl.
Bij Wissel hebben we een Peutergroep waar twee-, drie- en vierjarigen spelenderwijs met de bal kennismaken. Daarnaast hebben we de mini-groep in de leeftijd van vier , vijf  en zes jaar die soms ook een oefenwedstrijdje spelen. Vanaf ongeveer 7 jaar wordt de jeugd ingedeeld in competitieteams geletterd vanaf F t/m A. Meer jeugdteam-informatie is te vinden op jeugdpagina van onze site.

Heel veel contactpersonen van de vereniging zijn te vinden op website van wissel onder het kopje organisatie in het menu of op de jeugdpagina van onze site:. Je kan echter je vragen ook altijd stellen aan de leider(s) van het team. Kom je er met de leider(s) niet uit dan kan je bij de jeugd de jeugdcoördinator van het team benaderen. De contactinformatie van de jeugdcoördinatoren is te vinden op de jeugdpagina van de site.

Bij elk team wordt er gebruik gemaakt van een groepsapp via Whatsapp. Op deze wijze wordt de communicatie onderhouden tussen leiders, trainers en spelers/ouders. Informatie vanuit de vereniging wordt veelal door de leiders in de groepsapp gecommuniceerd. Daarnaast vindt er communicatie plaats via de site www.svwissel.nl en de social media zoals Facebook en Twitter.
Een trainer is verantwoordelijk voor de trainingen van het team. De leider is verantwoordelijk voor de begeleiding van het team bij alle andere activiteiten zoals wedstrijden, toernooien en vaak ook niet direct voetbalgerelateerde activiteiten. De leider is bij de jeugd (in de meeste gevallen) 1e aanspreekpunt voor ouders. Op de jeugdpagina van www.svwissel.nl staat een "Brochure voor jeugdleiders" waarin uitgebreid beschreven staat wat de taken voor een jeugdleider zijn.
Gevonden voorwerpen liggen onderin de kast in het wedstrijdsecretariaat van de club. Je kan daar zelf kijken of het verloren voorwerp aanwezig is.
Er zijn een aantal afspraken waar we ons aan houden. Deze staan op borden welke te vinden zijn bij de zij-ingang van de kantine en de ingang van de kleedkamers. Daarnaast heeft de jeugdafdeling aanvullend hierop een aantal regels welke te vinden zijn in het document "Spelregels en afspraken Wissel-jeugdafdeling". Dit document is te vinden op de jeugdpagina van www.svwissel.nl.
Samen met jou zijn wij de Vereniging. We stellen het zeer op prijs als je op incidentele of structurele basis wil helpen bij de activiteiten binnen onze vereniging. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Harold Sleyster of Ferdie Buter. De contactgegevens zijn te vinden op de Wie-is-Wie pagina van www.svwissel.nl. Je kan ook een e-mail sturen aan: vrijwilligers@svwissel.nl.
Door de KNVB is ten behoeve van haar leden een tweetal collectieve verzekeringen afgesloten. Het gaat om een collectieve ongevallenverzekering en een collectieve aansprakelijkheidsverzekering. Meer info is te vinden op www.sportverzekeringen.nl/verzekeringen/sportbonden/knvb. Daarnaast is er door de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten voor elke vrijwilliger in de gemeente Epe. Meer info is te vinden op www.epe.nl/internet/e-loket_18/product/vrijwilligersverzekering_693.html.
Er is hiervoor een Brochure voor jeugdleiders beschikbaar. Deze is te vinden op de jeugdpagina van de site: www.svwissel.nl/jeugd.

Dat kan! Je kan hiervoor contact opnemen de leider(s) van je team. De leiders kunnen daarvoor contact opnemen met de Kantinecommissie. De contact-informatie van de Kantinecommissie is te vinden op de Wie-is-Wie pagina van www.svwissel.nl. De leider kan daarvoor ook een mail sturen aan kantine@svwissel.nl.

Voor de jeugd is er overigens per teamlid een bedrag beschikbaar voor een winteractiviteit en een bedrag voor een zomeractiviteit. Dit mag ook aan activiteiten buiten de vereniging besteed worden. Voor meer info kan je een mail sturen naar jeugdcommissie@svwissel.nl.
Elk jaar organiseert het AKtiviteiten TEam samen met de Jeugdcommissie aan het einde van het seizoen (juni/juli) een jeugdkamp voor alle pupillen- en een deel van de juniorenteams.  Dat kan bij de club zelf zijn of op een mooie externe locatie.
Als uw vraag hier niet bij staat dan kunt u een e-mail sturen aan vraag@svwissel.nl.