TELETEKST 603


Algemene uitleg afgelasting wedstrijden


Natuurlijk willen we allemaal het liefst voetballen. In sommige gevallen is het echter niet mogelijk omdat anders de velden worden stuk gelopen en/of dat de kans op blessures veel te groot is.

Er zijn twee manieren waarop een wedstrijd afgelast kan worden:

1) Algehele afgelasting
2) Incidentele afgelasting

Algehele afgelasting

Bij een algehele afgelasting last de KNVB alle wedstrijden in een heel district af. Dit wordt kenbaar gemaakt via teletekstpagina 603. Het kan voorkomen dat deze afgelasting pas op vrijdagavond rond 20.00 uur op deze teletekstpagina staat. Alle teams van s.v. Wissel, uitgezonderd Wissel 1, vallen onder district Oost - cat. B. Wissel 1 valt onder district Oost - cat. A.

Zie voorbeeldscherm hieronder. Let wel op de dag waarop de algehele afgelasting van toepassing is! (In het onderstaande voorbeeld is dat dus zaterdag.)Incidentele afgelasting

Een vereniging kan ook zelf een wedstrijd afgelasten omdat het niet verantwoord is om op hun veld te voetballen.

Wat te doen?

Als het weer al een aantal dagen slecht is, kijk dan eerst de avond voordat je moet spelen op teletekstpagina 603.

Staat er niets over de categorie van district Oost op teletekst, controleer dan of op deze site een nieuwsbericht is geplaatst over afgelastingen (zie homepage). Twijfel je vervolgens nog of de wedstrijd doorgaat, neem dan contact op met de vereniging: tel. 0578-616065.